Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bart Lambriex en Philip Meijer Junior Wereldkampioen 49erFX

11:24

Afgelopen week is het Jeugd WK 49er/49erFX in Lelystad gezeild. Na vier dagen wedstrijdzeilen mogen Nederlanders Bart Lambriex en Philip Meijer zich jeugdkampioen noemen in de 49erFX. Bij de 49ers gingen de Franse deelnemers Erwan Fischer en Thibault Julien er met de winst vandoor.

Spannende finalestrijd bij de 49erFX

jeugdwk 49erFXDe dag kent een onwijs spannende strijd, het is duidelijk dat de beste jeugdzeilers van de wereld hier varen. Bij de 49erFX weet de winnaar van de halve finale, Denemarken, goed mee te komen in de eerste races. Hierna lijken de dames wat moe te worden en blijven ze meer achter.

Het zijn de Nederlanders Bart Lambriex en Philip Meijer die zich kronen tot Jeugd Wereldkampioen 2016. Zij hadden slechts 1 doel op de finaledag, de leiding behouden. “We zijn heel trots op dit resultaat. De korte baan hier voor de haven is wel moeilijk, en met de wind die tijdens de derde race opstak moesten we even schakelen. Maar de winst in de tweede race vandaag heeft ons dit kampioenschap opgeleverd.”

wk 49erFXItalië komt deze dag erg sterk terug, zij begonnen op een zesde positie maar staan nu op de tweede tree van het podium. Nummer 3 is ook Nederlands, Daniel Bramevaer en Floris van der Werken. Coach Kaj Bocker: “Ik ben super blij met de prestatie van de Nederlandse ploeg. Ze hebben het super goed gedaan en boven verwachting gepresteerd. We zijn nog lang niet klaar met onze skiffplannen, maar dit is een mooie stap in de juiste richting.”

Frans en Duits podium bij de 49er

In de 49er klasse begonnen de Franse Erwan Fischer en Thibault Julien op de koppositie, de Duitse Tim Fischer met Fabian Graf startten op de tweede plaats. Tijdens deze finaleraces kwam er meer wind, dit leverde een extra ronde op voor de 49er. Gedurende de races bleven het Franse team en de Duitsers dicht bij elkaar varen. Uiteindelijk zijn het Erwan en Thibault die de leiding weten te behouden en zich kronen tot Junior Wereldkampioen 2016. “We zijn heel blij met dit resultaat. Vandaag hebben we goed gevaren en het was heel spannend met het Duitse team. De laatste race was het echt match racen, heel leuk.” De derde podiumplaats gaat naar de Duitsers Jakob Meggendorfer en Andreas Spranger.

Volledige uitslagen zijn hier te bekijken.

Bron: Watersportverbond

Fotografie: Leo Bakker Photography

Tags: , Last modified: 5 september 2016
Sluiten