Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Atlantic Rally for Cruisers voorspoedig van start

12:34

IMG_4700-2De start van de 28e editie van de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) is voorspoedig verlopen. 224 jachten zeilden over de startlijn bij Las Palmas , Gran Canaria voor de oversteek van 2700 mijl naar Saint Lucia. Als eerste startten de multihulls en de open klassen, gevolgd door de verschillende race klassen en als laatste de cruisers. De vloot telt 1204 bemanningsleden, waarvan er 26 jonger dan 16 jaar oud zijn.

Ruimwinds naar de Kaapverden
Een frisse noordoostelijke wind zorgde voor een soepele benedenwindse start richting de Kaapverdische eilanden waarbij het overgrote deel van de vloot direct de spinakers hees. De verwachting is dat de vloot de komende paar dagen met deze windrichting te maken heeft. Daarna kan een oprukkende depressie er voor zorgen dat sommige racejachten voor een meer noordelijke route kiezen om zo gebruik te kunnen maken van de oostelijke winden aan de noordzijde van de kern.

Recordpoging
De Nederlandse TP52 Balearia zeilt ook mee met een Spaans-Italiaanse bemanning. Eigenaar Jascha Bach hoopt het record van 11 dagen, 5 uur en 32 minuten en 30 seconden te breken. Dit is al sinds 2006 niet meer aangescherpt. De meeste jachten worden 11-16 december in St. Lucia verwacht, waarop de prijsuitreiking op 21 december plaatsvindt.
Volg de vloot met de raceviewer

Tags: , Last modified: 25 november 2013
Sluiten