Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Artemis eerste schip voor Tall Ship Races

13:44

Het zeilschip Artemis heeft zich als eerste aangemeld voor de Tall Ships Race 2014. In april 2013 ging de campagne voor de race in vier internationale havens van start. Zeilschip Fortuna lag in Harlingen voor de feestelijke opening, in de haven waar tevens de start is van de internationale race die volgend jaar aanvangt.

Starthaven

De race wordt sinds 1956 jaarlijks gevaren. Harlingen is van 3 tot en met 6 juli 2014 de starthaven van The Tall Ships Races 2014. Ongeveer 80 Tall Ships en circa 3.000 bemanningsleden, waaronder 1.500 jongeren uit meer dan 20 landen, strijken dan in Harlingen neer. Zij zijn het decor van Frieslands grootste meerdaagse evenement ooit.

Artemis

Ieder jaar selecteert de in Engeland gezetelde organisatie Sail Training International (STI) vier havens voor de race. In 2014 zijn dit naast Harlingen de Deense stad Esbjerg en Noorse steden Fredrikstad en Bergen.

De Artemis

De Artemis – genoemd naar de godin van de jacht – werd in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisjacht. Tegenwoordig vaart ze de hele wereld rond met als thuishaven Nederland. Voor een dagcharter passen er maximaal 120 mensen aan boord. De driemastbark is 59 meter lang en heeft een hoofdmast van 31 meter hoog. Het totale zeiloppervlak bedraagt 1050m2.

Jongeren centraal

The Tall Ships Races is een jaarlijkse internationale zeilrace. Tijdens deze race staat de persoonlijke ontwikkeling van jongeren centraal, door het bieden van een unieke zeiltraining aan boord van de deelnemende schepen. Jongeren uit de hele wereld zijn hierbij welkom, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht, zeilervaring of sociale achtergrond. Iedere jongere met een leeftijd tussen 15 en 25 jaar kan meedoen met The Tall Ships Races 2014 en kan zich inschrijven via www.ydcharlingen.com. The Tall Ships Races Harlingen 2014 wordt georganiseerd door Stichting Harlingen Sail.

 

Video: Tall Ships Race Harlingen 2014

Last modified: 7 juni 2013
Sluiten