Nieuws

Annemieke Bes stapt uit Matchrace kernploeg

Annemieke Bes (33) is per direct uit de matchrace- campagne richting Londen van het Watersportverbond gestapt. De Medemblikse zeilster kan zich niet vinden in het beleid van coach Mikael Lundh. Om dezelfde reden vertrok al eerder Renee Groeneveld.

16:00

10 oktober 2011

‘’Mijn inziens mist er een duidelijke visie hoe volgend jaar een gouden medaille gewonnen kan worden. Het programma en de teamsamenstelling worden lukraak gewijzigd. Zo is het is mij nu onduidelijk of ik in een ‘swap-squat’ (het wisselen van bemanningsleden) zit, een vast team of een combinatie van beide. Ik heb onlangs voor mij zelf geconcludeerd dat ik op deze manier niet verder kan en wil werken. Na een lange periode van hard werken, zie ik nu echt geen gouden medaille meer in het verschiet liggen voor deze campagne en dat is waar ik voor werk,’ vertelt de teleurgestelde middenvrouw.

Tijdens twee Olympische Spelen was Annemieke de spil in de boot. In Athene bleef zij samen met Annelies Thies en Petronella de Jong steken op een vierde positie in de Yngling klasse. In Beijing wist zij samen met Mandy Mulder en Merel Witteveen de zilveren medaille te winnen.

In de nieuwe matchrace discipline pakte zij samen met o.a. Renée Groeneveld en Brechtje van de Werf in een aantal wereldbekerwedstrijden de titel. Zo won zij in 2009: Sail for Gold (Weymouth), 2010: Prinses Sofia Regatta (Palma, Spanje) en in 2011: Delta Lloyd Regatta (Medemblik, Nederland).

Annemieke gaat zich aan het beraden over haar toekomst. ‘’Ik neem de tijd om mij eens goed te oriënteren. Ik sluit een nieuwe uitdaging in de zeilsport niet uit.’’

(EvS)

Foto Eric van Staten

Tags: , , Last modified: 10 oktober 2017
Sluiten