Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Alex Thomson: “Ik verdien de winst niet”

17:14

Na het gebruik van zijn motor om zichzelf in veiligheid te brengen, heeft een internationale jury Alex Thomson, de schipper van de IMOCA HUGO BOSS, bestraft met een tijdstraf van 24 uur. Daardoor loopt hij, zoals het nu lijkt, de winst mis. Paul Meilhat op SMA zal nu naar alle waarschijnlijkheid de winst pakken in de IMOCA-klasse van de Rhoute du Rhum.

Door het alarm geslapen

(c) Alexis Courcoux

Thomson draagt tijdens het zeilen een horloge dat hem voorziet van een elektrische schok wanneer hij wakker moet worden. Voordat hij tegen het land aanvoer ging het alarm af, maar de batterij in het horloge liet hem in de steek. Hij werd op een gekke manier wakker. Thomson: “Ik ging aan dek en zag Guadeloupe. Ik wist nogniet dat het Guadeloupe was. Ik begreep niet wat er aan de hand was totdat ik op de kaart keek en kon zien dat ik op Guadeloupe zat. Haha, ik was gearriveerd!”

Thomson spreekt het publiek toe en houdt een stuk steen vast dat in zijn boot lag na de aanvaring
(c) Alexis Courcoux

Ik verdien dit niet

“Het gaat in deze race over de details. In de laatste minuten waren de details niet goed voor mij. Het is erg jammer voor mij en het team om te zijn waar we nu zijn. De jury heeft beslist dat ik tijdstraf van 24-uur krijg en daardoor win ik de race niet. Dit is erg eerlijk want ik denk niet dat ik de race moet winnen nadat ik Guadeloupe heb geraakt.” Nadat Thomson dit zei ging er applaus op vanuit het publiek.

Paul Meilhat

“Ik hoop dat Paul gaat winnen. Hij heeft een fantastische race gevaren op een boot zonder foils en ik kijk er naar uit om hem morgen te verwelkomen.” Aldus Thomson.

(c) Alexis Courcoux

Omslagfoto: Alexis Courcoux

Tags: , , , Last modified: 21 januari 2019
Sluiten