Actueel, Nieuws

Activisten willen Volvo Ocean-vloot enteren

10:50

Volgens activisten is het Volvo Ocean Race Festival een elitegebeuren en past dit momenteel niet in Scheveningen. Een aantal activisten roept op om de boten tijdens het festival te enteren wanneer zij de haven van Scheveningen binnenvaren.

De Vloek“De zeilrace is een kroonstuk op de veryupping van Scheveningen. Niet de mensen in Scheveningen worden hier beter van; het zijn de grote bedrijven die met bakken geld weglopen,” staat in een verklaring van Stop veryupping. Onder meer krakersbolwerk De Vloek steunt de actie.

“Op het moment dat de eerste zeilboten van de Volvo Ocean Race de haven van Scheveningen binnenvaren is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen in bootjes, zwemmend, per vlot of luchtkussen de zeilboten proberen te bereiken, om deze vervolgens te enteren en de piratenvlag te hijsen. Wie dit lukt zal een mooie prijs ontvangen,” schrijft ‘Stop veryupping’ op haar Facebook pagina.

De gemeente neemt geen speciale maatregelen tegen de actie. Wel houden zij het nauwlettend in de gaten. Wethouder Klein vindt een kritisch geluid op zich niet verkeerd, wel vindt hij dat de deelnemers aan de zeilrace een heldenontvangst verdienen.

 

Tags: Last modified: 19 juni 2015
Sluiten