Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

51e PIP op 21 en 22 april

11:31

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 zal de Primus Inter Pares worden gevaren. De zeilwedstrijd voor de kampioenen in de open klassen.  Zoals al vele jaren  zal dit evenement worden gezeild op de Loosdrechtse plassen bij GWV de Vrijbuiter.

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 zal de Primus Inter Pares, kortweg PIP, een zeilwedstrijd voor de kampioenen van de open klassen gevaren worden. De uitnodigingen zijn verzonden en diverse toppers van 2011 hebben zich inmiddels ingeschreven. Zoals al vele jaren,  zal dit evenement worden gezeild op de Loosdrechtse plassen bij de GWV de Vrijbuiter.

Alle Nederlandse, Europese of Wereldkampioenen in een aantal geselecteerde klassen gaan strijden in wedstrijd-zestienkwadraten, om uit te maken wie de eretitel Primus Inter Pares 2011, ofwel de kampioen onder de kampioenen van 2011 op zijn of haar naam mag schrijven. De lange erelijst bevat al vele illustere voorgangers, grote zeilers uit het verleden en heden. Ook dit jaar zijn de kampioenen er zeer op gebrand om deze titel op hun naam te zetten. De winnaar wacht eeuwige roem!

De organisatie van dit evenement is in handen van:
Het Watersportverbond, de 16m2-klassenorganisatie en GWV de Vrijbuiter.De winnaar zal de bijzondere PIP-wimpel ontvangen en de gouden medaille. Zijn of haar naam zal voortaan op de PIP-wisseltrofee staan. De tweede en derde plaats ontvangen de zilveren en bronzen medaille. Voor de 16m2 eigenaren is er een botenklassement met een eervolle vermelding voor de winnaar.

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: Last modified: 24 februari 2012
Sluiten