Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

470-zeilsters voor medalrace al zeker van winst

21:57

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben zich op de voorlaatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Hyeres al weten te verzekeren van de overwinning.Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben zich op de voorlaatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Hyeres al weten te verzekeren van de overwinning. De 470-zeilsters hebben een voorsprong van 26 punten en zijn daarmee onbereikbaar voor hun concurrenten. Ook de gebroeders Coster doen goede zaken en hebben opnieuw een halve nominatie bij elkaar gezeild, belangrijk voor kwalificatie voor de Olympische Spelen.

“We hebben een onwijs stabiele serie neergezet afgelopen week . We staan meer dan 20 punten voor op onze naaste concurrenten en we hoeven in de medalrace (vrijdag 27 april) alleen maar te starten,’’ aldus een dolgelukkige Lobke Berkhout. “Afgelopen jaren hebben we niet meer zo een prachtige week gehad. Dit is het summum voor zeilers. Winnen met nog een wedstrijd te gaan is een heel lekker gevoel, dat moeten we dit jaar nog een keer doen!”

marit bouwmeesterMarit Bouwmeester gaat nog steeds aan de leiding in de Laser radial klasse. Stiekem heeft de gedreven zeilster van een trainingsevenement een prestatie-evenement gemaakt. Gedurende de week klom Bouwmeester in de ranglijst samen met haar Chinese concurrent Lijia Xu. Bouwmeester staat nog 1 punt voor. De Engelse Allison Young staat daar weer 1 punt achter. Claire Blom, Bouwmeester haar trainingspartner, staat zesde en vaart ook een hele sterke serie.

In de 470 klasse bij de mannen vechten twee niet kernploegteams om het ticket naar Londen. Sven en Kalle Coster zijn met nog een dag te gaan al zeker van minimaal een zesde plaats tijdens de Semaine Olympique Hyeres. Daarmee voldoen ze aan de eis (top 6) en pakken de broers hun tweede halve Olympische nominatie. Met dit resultaat tonen de Costers ook vormbehoud aan.

Sven en Kalle CosterHun nationale concurrenten in de 470 klasse, Steven LeFevre en Steven Krol hebben nog geen olympische nominatie. Het wereldkampioenschap dat in mei in Barcelona wordt gehouden, is hun laatste kans om een volle nominatie te verdienen. Lukt dat, dan zal een nationale selectie nodig zijn om te bepalen wie naar de Spelen gaat. (EvS) Foto: Richard Langdon

Tags: , , Last modified: 26 april 2012
Sluiten