Nieuws

40 mijl prachtig zeilweer

...in de Zeilen Markerwaddenrally

15:21

(c) Klaas Wiersma/vaarfoto.nl

Eén boot maakt een mooie toertocht, twee boten maken een wedstrijd. De Zeilen Markerwaddenrally is geen wedstrijd op het scherpst van de snede, maar een prestatiezeiltocht van pak ‘m beet Vuurtoreneiland bij Amsterdam, rond de Markerwadden en terug, georganiseerd door WV IJburg en Zeilen.

Rif of niet?

37 boten van divers pluimage gingen zaterdag 19 augustus van start op een prachtige zeildag. Evenzoveel bemanningen waren vroeg uit de veren om iets na 08.00 uur ‘s ochtends in twee shifts over de startlijn te zeilen.

De verwachte lichte wind aan het eind van de ochtend bleef beperkt. Een paar spetters deden de zeiljas tevoorschijn halen. Toen de wind was geruimd naar zuidwest trok hij aan naar een bij vlagen dikke windkracht 4, zodat een groot deel van de vloot daadwerkelijk de volle 40 mijl rónd de Markerwadden kon zeilen zonder de barbecue te missen. Het andere deel zeilde Richting de Markerwadden – met Sport i als keerpunt in de tocht. Voor die deelnemers was een apart klassement beschikbaar.

06.45 uur door de sluis (c) Joris Westerveld

Een prachtige gelegenheid om met z’n allen een lekker lang stuk te zeilen, je best te doen om snel te zeilen, en er achteraf ook nog met z’n allen over bij te praten. Een prachtige zeildag. Ben jij er volgend jaar ook bij?

De beelden

Fotograaf Klaas Wiersma was aanwezig voor vaarfoto.nl en maakte tijdens en na de start mooie foto’s van elke deelnemer. De resultaten daarvan zijn te vinden op vaarfoto.nl.

Ook op vaarfoto? Je kunt op de website een gratis vaantje aanvragen – wie weet kom je zeilend op de gevoelige plaat.

Vaarimpressie Saffier se 24 lite

Wind en water genoeg in de middag – alleen de bestelde zon laat op zich wachten (c) Marinus van Sijdenborgh de Jong

Team Zeilen voer mee met een gloednieuwe Saffier se 24 lite – om die eens 40 mijl aan de tand te voelen (je leest binnenkort de vaarimpressie in Zeilen).

Resultaten?

De definitieve uitslag van de tocht laat nog even op zich wachten. We houden je op de hoogte.

Tags: , Last modified: 21 augustus 2023
Sluiten