Nieuws

Teamrace Knockout 2012

14:18

Volgens insiders is het catamaranzeilen de meest spectaculaire en spannendste vorm van zeilen. Verder lijkt het dat zeilen voor het publiek op grote afstand plaatsvond en daardoor saai was, met dit evenement voorgoed voorbij.

Dat het voor een breed publiek nog spannender en aantrekkelijker kan, bewijzen namelijk de organisatoren van de Bolster Teamrace Knockout. In deze speciale wedstrijdvorm racen de teams 2 tegen 2 op een kort circuit vlak voor een tribune met publiek. De strijd is via een groot scherm in detail te volgen, omdat net als in de Formule 1 de teams zijn uitgerust met meerdere draadloze onboard camera’s en multicopters die het parcours vanuit de lucht filmen. Deelnemende teams bestaan uit internationale topzeilers, waaronder meerdere wereldkampioenen.

Deze vorm van teamracen is niet zonder gevaar. Er wordt dicht langs het publiek gevaren, het parcours is klein en de teams zitten elkaar vaak in de weg. Professionele regie en live commentaar zorgen dat het grote publiek ook zonder kennis van zeilen de race adembenemend kan volgen.

Deze eerste Bolster Teamrace Knockout wordt gehouden op zaterdag 14 april a.s. en is dit jaar gratis toegankelijk voor het publiek. Tevens is het evenement live te volgen via meerdere websites.

Bolster Teamrace Knockout 2012
Datum en tijd:   14 April 16.00 – 19.00 CEST.
Hoe te volgen? Ter plekke of via:
www.catsailingnews.blogspot.com
www.sailreport.nl
www.clubracer.be
Locatie:   Beachclub Sail-Today, IJmeerdijk 20 te Almere in Nederland.

Promo film:
Zie hier de promofilm

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 5 april 2012
Sluiten