Actueel

Dit is het nieuwe decor van de HISWA te water

13:42

Over twee maanden, van woensdag 5 tot en met zondag 9 september, is het weer zover: de HISWA te water. Dit jaar zal de bootshow voor de eerste keer plaatsvinden in de Bataviahaven in Lelystad. De voorbereidingen van de 35ste editie zijn al in volle gang.

De grootste in-water bootshow van Noord-Europa werd sinds 2012 jaarlijks gehouden in de haven van Marina Amsterdam. Met het oog op de toekomst werd er geconcludeerd dat een verhuizing naar een ruimere locatie is vereist.

Evenementenhaven

Zeilen sprak met Bataviahaven-directeur Joop van Diest: “We zijn er ontzettend blij mee dat de HISWA te water in onze haven wordt gehouden. Bataviahaven is erg gericht op het houden van evenementen. Vorige maand werden ook de Zuiderzeedagen bij ons georganiseerd. Natuurlijk zijn we al heel druk met de voorbereidingen voor de bootshow. Volgende week worden de eerste steigers geleverd. De boten die van 5 tot en met 9 september worden tentoongesteld, zullen in de ronde kom komen te liggen en daardoor altijd goed te zien zijn. Rond de haven zullen twee rijen met stands komen.”

De Bataviahaven (c) Roos Bähr.

De centrale ligging in Nederland, de goede bereikbaarheid (via de weg, met het openbaar vervoer en over het water) en de uitgebreide parkeermogelijkheden zijn de belangrijkste argumenten om voor de Flevolandse evenementenhaven te kiezen. Daarnaast zijn de uitgebreide faciliteiten in en rond Bataviahaven en de potentiële groei voor het aantal ligplaatsen een belangrijke reden om hier de bootshow te houden. Het is mogelijk om met je eigen boot naar de HISWA te water te komen. Je moet dan wel een plek reserveren, dat kun je via deze link doen.

Er is nog veel meer!

Naast de bootshow, staat er nog een aantal andere dingen op de agenda voor het tweede weekend in september. “De Eredivisie Zeilen worden ook gezeild in dat weekend,” vertelt Van Diest. “En op zaterdag 8 september zullen de Marker Wadden officieel worden opengesteld. Deze vaarbestemming ligt op zo’n 9 kilometer afstand van onze haven. Tevens zal Optimist on Tour aanwezig zijn tijdens de HISWA te water.”

Klik hier voor meer informatie over de beurs.

(c) OTTI Fotografie

Tags: , , Last modified: 4 juli 2018
Sluiten