Actueel, Internationale wedstrijden, Wedstrijden

Monohulls voor de 36e America’s Cup

14:26

San Francisco, 21/08/13 34th America’s Cup Luna Rossa Challenge 2013 Louis Vuitton Cup Final - Race 5 Photo: © Luna Rossa/Carlo Borlenghi

Patrizio Bertelli, CEO van Prada en Luna Rossa

De CEO van Luna Rossa en Prada, Patrizio Bertelli, heeft aan de Italiaanse krant La Stampa bevestigd dat de aankomende editie van de America’s Cup gevaren wordt op monohulls. Luna Rossa, het Italiaanse team van Bertelli zal in de 36e editie van de Cup als Challenger de strijd aangaan met de Defender, Emirates Team New Zealand (ETNZ).

Het zullen high perfomance racers worden, maar de technische details zoals foils en kantelkielen komen later.

– Patrizio Bertelli

Later deze deze maand worden de details bekend. De organisatie van de 36e Cup brengt dan onder andere de AC36 Class Rule naar buiten. Over de boten zegt Bertelli nu wel al het volgende: “We gaan terug naar monohulls. Dat was een voorwaarde voor ons om ETNZ in de afgelopen editie te helpen met mankracht en middelen. Het zullen high perfomance racers worden, maar de detechnische details zoals foils en kantelkielen komen later.”

In 1901 zag de America’s Cup er nog heel anders uit.

Bertelli bevestigd ook dat er restricties komen wat betreft de nationaliteiten van de teamleaden. De crews zijn nu nog heel internationaal. Zo zeilde Simeon Tienpont in de 34e editie van de America’s Cup voor Oracle Team USA, en zeilde Carlo Huisman enkele maanden geleden nog naar de winst met ETNZ. Dat zal dus veranderen en de kans op Nederlanders die meevaren voor de Cup wordt daarmee dus kleiner.

Bron: La Stampa, Omslagfoto: Luna Rossa/Carlo Borlenghi

Tags: , Last modified: 11 september 2017
Sluiten