Actueel

Marit Bouwmeester vereerd met nominatie World Sailor of the Year

16:17

De nominaties voor de Rolex World Sailor of the Year zijn bekendgemaakt, Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester is een van de vier genomineerden. Vorig jaar was ze ook al genomineerd, toen vanwege haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit jaar haalde ze goud op het Wereldkampioenschap Laser Radiaal in Medemblik.

Bouwmeester viert haar gouden olympische medaille in Rio de Janeiro

Stiekem fantastisch om te winnen

“Je hebt geen invloed op dit soort verkiezingen, daarom focus ik mij er nooit op. Maar het is een eer om genomineerd te zijn en het zou stiekem fantastisch zijn om hem een keer te winnen,” reageert Bouwmeester.

De zeilster liet dit jaar een bijzondere prestatie zien op het Wereldkampioenschap. Vanwege een slechte voorbereiding door een rugblessure en geen verdere competitie, begon ze de eerste dag van het WK slecht. Ze mocht de rest van de week geen fouten meer maken en dit gebeurde ook niet. Binnen een paar dagen klom ze omhoog in het tussenklassement en op de voorlaatste dag pakte ze de leiding. De laatste dag werd er wegens te weinig wind niet gevaren en claimde ze voor de derde keer in haar carrière de wereldtitel.

Andere vrouwelijke genomineerden

Jaarlijks in november worden de beste mannelijke en beste vrouwelijke zeiler (of zeilteam) gekozen door World Sailing. Dit jaar is de uitreiking op dinsdag 7 november in Mexico. Andere genomineerde zeilsters zijn:

 

  • Martine Grael and Kahena Kunze (BRA)
    Won de Wereldbeker in de 49erFX
  • Sarah-Quita Offringa (ARU)
    Goud op het Wereldkampioenschap Freestyle windsurfen en slalom
  • Pro Windsurfers Association World Tour Freestyle and Slalom World Champion
  • Tara Pacheco (helmed by Fernando Echavarri) (ESP)
    Won de Wereldbeker in de Nacra 17

Eerdere Nederlandse winnaars van de titel: Wereldzeiler van het jaar zijn: Carolijn Brouwer (1998) en Margriet Matthijsse (1999).

Tags: , Last modified: 27 september 2017
Sluiten