Actueel

Internationale jeugdkampioenschappen in Workum

10:40

Op 5 mei begint in Workum de 16e Dutch Youth Regatta (DYR), het grootste jeugdzeilevenement van Europa. Circa 750 jonge zeilers uit 23 verschillende landen verschijnen aan de start in zeven klassen. Alle zeven klassen varen tijdens de DYR een Open Nederlands Kampioenschap.

 

Jeugdkampioenschappen in Workum

Na plotseling overleiden van voorzitter Robert van Notten eind vorig jaar, heeft Karel van Asselt in de rol van ad interim zijn taken overgenomen bij de Stichting Dutch Youth Regatta. “Natuurlijk is dat een klap voor de organisatie, maar we kunnen verder bouwen op een hele goede basis,” aldus Van Asselt. “Het evenement heeft de status van een top jeugdzeilevenement in heel Europa en zelfs ver daar buiten. Dit willen we vasthouden en daarom is het belangrijk om verder te blijven ontwikkelen. Dit jaar zit die ontwikkeling vooral op het gebied van de communicatie.”

Nieuw communicatiesysteem

Dutch Youth RegattaDe organisatie heeft een nieuw platform voor registratie, resultaten en als veiligheidssysteem voor de jeugdzeilers. “Met het nieuwe systeem van Sailing.today kunnen de thuisblijvers beter op de hoogte gehouden worden, niet alleen met betrekking tot de uitslagen, maar ook qua veiligheid.” Legt Van Assel uit. “Er werd altijd al gebruik gemaakt van een tally systeem waarbij de zeilers hun pasje in moesten leveren wanneer ze het water op gingen en weer ophalen bij terugkomst. Nu wordt hun pasje echter gescand en houden ze deze bij zich. Zo is het online direct zichtbaar wie er op dat moment op het water is, maar ook kunnen de comité leden direct de contactpersoon van de zeiler bellen vanuit een app, mocht er iets aan de hand zijn.” Meer hierover is te vinden op www.dutchyouthregatta.org

Dutch Youth Regatta

De Dutch Youth Regatta (DYR) is al 15 jaar een van de toonaangevende jeugdzeilevenementen in
Europa. Tijdens dit vierdaagse evenement zeilen ca 750 jeugdzeilers (8 tot 23 jaar) uit 24 verschillende landen op vier wedstrijdbanen om het Open Nederlands Kampioenschap in verschillende jeugdklassen. Optimist, Optimist Benjamin, Splash Blue, Laser 4.7 Youth, Laser Radial U-21, Cadet en 29er. De zeilers behoren tot de absolute top in hun klasse en komen uit de meeste Europese landen en zelfs uit onder andere India, Singapore, USA, Bermuda, Nieuw Zeeland en Argentinië om deel te nemen aan het evenement.

Foto: Valentijn van Duivendijk

Last modified: 4 mei 2016
Sluiten