Actueel, Nieuws

Henk Bezemer (1946-2016)

15:27

Henk Bezemer

Een groot zeiler is niet meer.

Zeiler, avonturier, schrijver en Zeilen-redacteur van het eerste uur Henk Bezemer, is op donderdag 6 oktober overleden. Hij is 70 jaar geworden. 

Henk Bezemer was vanaf het oprichtingsjaar 1985 nauw betrokken bij het tijdschrift Zeilen en was een markante en gezichtsbepalende persoon in de zeiljournalistiek. Hij was een gepassioneerd ambassadeur van het zeilen en werd voor het grote publiek vooral bekend door zijn solo-avonturen met een Waarschip 570 op de oceaan. Hij zeilde in 1990 van Nederland naar de Azoren en terug. Later herhaalde hij de reis naar de Azoren nog eens zonder moderne navigatieapparatuur. Over zijn tochten met het Waarschip schreef hij het boek Vier Zomers Zeilen.

vier-zomers-zeilen-henk-bezemer

Henk Bezemer op het Waarschip waarmee hij in 1990 en 1994 naar de Azoren zeilde.

Henk Bezemer was de nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek en was tot aan zijn pensioen in 2011 als redacteur aan Zeilen verbonden. Zijn kennis en zeemanschap waren ongeëvenaard, en werden gesierd door zijn optimisme en bescheidenheid. Henk zal worden gemist door velen, en met zijn overlijden komt een eind aan een tijdperk.

 

Tags: Last modified: 1 september 2021
Sluiten