Actueel

Heb jij de winterstalling al geregeld?

11:45

Nog eventjes en dan staat de winterstalling weer voor de deur. Voor welke optie kies jij? Blijft de boot in het water liggen of gaat hij de kant op? Kies je voor een overdekte stalling of gewoon in de buitenlucht? De havenmeesters zijn er alweer druk mee om de winterberging in orde te maken.

Door het hele land zijn er genoeg mogelijkheden om de boot de kille maanden goed door te laten komen. “Onze winterstalling bestaat uit stalling in het water, buitenstalling, stallingshallen en werkhallen,” vertelt Monique van Jachtcentrum Dintelmond. “De helft van onze klanten gaat de kant op en de rest komt van buiten af. Onze hallen worden vorstvrij gehouden met een minimum temperatuur van 5 graden Celsius.”

Een van de hallen van Marina Stavoren.

Vier keuzes winterstalling

“Onze winterstalling bestaat uit winterwater en winterwal,” zegt Jeroen van de Grashaven in Hoorn. “De helft van onze liggers kiest ervoor om de kant op de gaan. Sommigen gaan bijvoorbeeld ook naar een andere haven of kiezen ervoor om ergens overdekt te gaan liggen. Bij ons is het niet mogelijk om de schepen binnen te stallen.”
Susanne van Marina Stavoren laat weten: “Onze winterberging bestaat uit vier keuzes; op de wal, in de verwarmde hal, in de geïsoleerde hal of in het water. De meeste mensen kiezen er toch voor om uit het water te gaan en de verwarmde hal is dan ook het snelste vol.”

De Grashaven.

Vol=vol

Monique Frijters van Jachtcentrum Dintelmond: “De winterstalling loopt van 1 oktober tot en met 1 april, maar als de klanten in september komen of in de maand april te water willen gaan, maken wij daar geen punt van. Voor de winterstalling buiten kunnen de mensen zich nog aanmelden.”

Jeroen van Grashaven Hoorn: “Vanaf 11 oktober beginnen we ermee om de boten op de wal te zetten. Booteigenaren kunnen zich nog aanmelden om bij ons de kant op te gaan. We bieden plaats aan 300 boten. Vol=vol.”

Susanne van Marina Stavoren: “De winterstallingsformulieren zijn dit jaar begin september verstuurd. De eerste schepen gaan dan ook al snel na deze periode uit het water. Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden voor de winterstalling, dit kan doormiddel van het invullen van een winterbergingsformulier die te vinden is op onze website.”

Omslagfoto: Jachtcentrum Dintelmond

Tags: Last modified: 28 september 2021
Sluiten