Actueel

Heb jij de Waterplantmelder-app al op je telefoon staan?

19:30

Waterplanten in het IJsselmeergebied gespot? Geef het door via de Waterplantmelder-applicatie aan de provincies Noord-Holland & Flevoland en Rijkswaterstaat. Door een melding te maken help je hen om de waterplantoverlast in kaart te brengen. Je kunt ook via de website Waterplantmelder.nl een melding maken.

Met de Waterplantmelder-app en website willen de provincies en Rijkswaterstaat de locaties van waterplanten die voor overlast in het IJsselmeergebied (IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, Randmeren) zorgen zo actueel mogelijk in kaart brengen.

De Waterplantmelder is in eerste instantie voor het registreren van meldingen in het IJsselmeergebied, maar mogelijk dat deze later wordt uitgebreid voor andere gebieden.

Klik op de afbeelding om een melding te maken.

Zo maak je een melding

In de app of via de website wordt je gevraagd om een goede, duidelijke foto van de waterplanten te maken waarbij je locatie wordt vastgelegd. Ook moet je, indien dat mogelijk is, antwoord geven op de vraag om welke soort waterplant het gaat. Je moet vertellen hoe groot het oppervlak in m² is en of het oppervlak drijvend is of vast ligt. Vervolgens vul je de aanvullende gegevens van de omgeving in en verzend je de informatie.

Je kunt zowel een eigen account maken als anoniem een melding maken.

Klik op de afbeelding om naar de nieuwspagina te gaan.

Nieuws

In de app vind je ook een soort nieuwsoverzicht. Zo is er half april een bericht gepubliceerd waarin staat dat er in 2018 intensief gebruik is gemaakt van de Waterplantmelder. Het laatste nieuws rondom waterplanten kun je hier ook vinden, evenals nieuwe vaarroutes waar je geen overlast van de planten ervaart.

Download de app

Klik hier om de applicatie voor iOs te downloaden en via deze link voor het Android-besturingssysteem.

Klik op de afbeelding om het overzicht met de meldingen te bekijken.

Lees ook: Ben jij al bekend met de Vaar Melder-app?

Omslagfoto: Waterplantmelder

Tags: , , , , Last modified: 29 april 2019
Sluiten