Actueel

Gestrande zeilboot uit Noordwijk is nu eigendom van vinder Jan

12:00

De Albin Vega met de naam Marjorjar werd op zaterdag 21 september 2019 in de vroege ochtend ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk gevonden. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aan boord waren. Jan van der Putten trof samen met een collega de boot aan. Niet veel later werd al bekend dat het in juridische termen ‘gevonden voorwerp’ na een jaar eigendom van Jan zou worden. Inmiddels is die periode verstreken en mag hij zich de nieuwe eigenaar van Marjorjar noemen.

De politie heeft meerdere onderzoeken verricht, maar vond geen aanknopingspunten. Daardoor hangt er tot op de dag van vandaag een groot mysterie rond de gestrande boot. In een interview met Omroep West vertelt Jan dat de boot uit 1974 komt en dat hij en een maat, met wie hij zijn vondst deelt, gaan kijken of ze er volgend jaar mee kunnen zeilen. De twee gaan proberen of ze de motor en het roer kunnen maken.

Zwarte ramen

Jan laat weten dat hij best benieuwd is wat er met de boot is gebeurd. De ramen van Marjorjar zijn van binnen zwart gespoten en hij vermoedt dat er wellicht drugs- of mensenhandel in het spel zijn geweest. Maar wat het exact is geweest, dat weten natuurlijk alleen de vorige (onbekende) eigenaren.

Lees ook: Onderzoek gestrande boot Noordwijk gesloten

Omslagfoto: KNRM

Tags: , , , Last modified: 1 oktober 2020
Sluiten