Nieuws

Onderzoek gestrande boot Noordwijk gesloten

11:06

UPDATE 09-10-2019

Politie – landelijke eenheid heeft onderzoek gedaan naar de gestrande boot op het strand van Noordwijk afgelopen september. Begin oktober werd duidelijk dat het onderzoek niks heeft opgeleverd. Voor nu is het onderzoek gestopt en gaat de zeilboot naar de afdeling domeinen van de politie. Online is te achterhalen dat de boot callsign: PD5484 draagt, wat tot op heden geen eigenaar heeft opgeleverd. Zeilen doet een oproepje: ken jij of ben jij de eigenaar van de Albin Vega met de naam Marjorjar, laat het ons dan weten via info@zeilen.nl. Als je boot bij de politie naar Domeinen Roerende Zaken gaat, wordt de boot uiteindelijk verkocht, dit zou toch zonde zijn?

22-09-2019

Zaterdagochtend 21 september rond 08:00 uur werd de KNRM station Noordwijk opgeroepen voor een zeilboot aan de grond ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aanwezig waren. De KNRM heeft de boot, die onder Nederlandse vlag vaart, losgetrokken en naar de haven van IJmuiden gesleept.

Het lijkt te gaan om een Albin Vega met de naam Marjorjar. Wat er zich die nacht heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Gezegd wordt dat het motorluik open stond, wat kan wijzen op motorpech. Maar het feit dat de stootwillen nog uit hingen en de huik nog op de giek lag maakt deze stranding tot een raadsel.

Omdat het onduidelijk is waar de bemanning zich bevond, heeft de Kustwacht schepen in de omgeving opgeroepen om naar mogelijke drenkelingen uit te kijken. Ook ging de NHV SAR-helikoper de lucht in om een groter gebied op zee af te zoeken. Dit allemaal tevergeefs. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de zeilboot zomaar is aangespoeld en waar de bemanning is.

Na wat getouwtrek tussen verschillende diensten is de politie dinsdag begonnen met onderzoek op de zeilboot die zaterdag aanspoelde. Het schip is in beslag genomen en versleept naar de douanehaven in IJmuiden. Enige tijd was het onduidelijk of, en vooral door wie, er onderzoek zou worden gedaan naar de herkomst van het zeilschip. De kustwacht dacht dat dit een klus voor de marechaussee was, maar die vond het meer iets voor de politie. Uiteindelijk is de taak nu terechtgekomen bij de Dienst Infrastructuur van de landelijke politie.

Omslagfoto: KNRM

 

Tags: , , , , , Last modified: 1 oktober 2020
Sluiten