Actueel

Gestrande boot Noordwijk na jaar eigendom van vinder

15:13

Jan van der Putten ‘s vond op 21 september ochtends vroeg een aangespoelde zeilboot ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk. De politie nam de gevonden boot Marjorjar in beslag om onderzoek te doen, maar dat leverde niets op. Begin oktober is het onderzoek gestaakt en hangt er tot op de dag van vandaag een groot mysterie rond de zeilboot. Aangezien de boot een gevonden voorwerp is, geldt dat Jan de boot mag houden nadat deze een jaar in bewaring is gebleven.

In eerste instantie werd gezegd dat de boot in de verkoop zou gaan via de dienst Domeinen Roerende Zaken, een overheidsdienst die in beslag genomen goederen in bewaring heeft en verkoopt, maar dit blijkt toch niet het geval. De boot is in juridische termen een ‘gevonden voorwerp’ en dat betekent dat de gemeente de verdere afwikkeling regelt.

Invoerrechten en btw

De gemeente bevestigt dat Jan de boot mag houden als het een jaar lang goed gaat. Momenteel wordt er een officiële bewaarovereenkomst opgesteld waarin dat wordt geregeld. Wel moet de vinder de invoerrechten en btw betalen. Jan is van plan om volgende week de zeilboot bij de waterpolitie in Amsterdam op te halen en hem vervolgens een jaar lang op zijn eigen terrein te stallen.

Omslagfoto:  KNRM

Tags: , , Last modified: 1 oktober 2020
Sluiten