Actueel

Gezien: Gooimeer deels verlost van fonteinkruid

11:35

De afgelopen week zijn het wedstrijd- en snelvaargebied van het Gooimeer gemaaid. Deze zijn nu dus weer beter bevaarbaar. De laadbak van een vrachtwagen werd op dinsdag 4 augustus volgeladen met gemaaid fonteinkruid. Bossen waterplanten werden van de vissersboot de GM29 Jan Willem getakeld. Eerder vertelde een maaier aan Zeilen dat de gemaaide waterplanten wordt afgevoerd volgens de regels zoals dat ook met ander groen gebeurt.

Op de website van Waterplantmelder valt te lezen dat recentelijk de tweede maairondes op het Gooimeer en het Eemmeer zijn begonnen. Dat meldt de cooperatie Gastvrije Randmeren. In de afgelopen weken waren de Randmeren in afwachting van groei van de waterplanten. Die was dit jaar wat trager dan voorgaande jaren. Onlangs werd duidelijk dat de aangroei in het snelvaargebied van het Gooimeer flink is en daarom voer de maaiboot in dit gebied voor de tweede maal uit.

Op woensdag 5 august start de volgende maaironde op het Eemmeer. Ook op het Markermeer en de Gouwzee is de afgelopen tijd gemaaid. Heb jij de laatste tijd meer last van fonteinkruid in de schroef en/of langs de kiel?

Tags: , , , , , , Last modified: 6 augustus 2020
Sluiten