Actueel

Geslaagde 38e editie van de Hiswa te Water

De watersportbeurs trok 30.000 bezoekers

16:38

De Bataviahaven in Lelystad diende van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september als het decor van de Hiswa te Water. Zo’n 30.000 bezoekers hebben een kijkje genomen op de 38ste editie van de grootste openlucht watersportbeurs van Noordwest Europa. Ook onze Zeilen-stand werd gelukkig goed bezocht. Heb je het evenement gemist? Bekijk dan de aftermovie, die je verderop in het artikel vindt, zodat je toch nog een beetje kunt ervaren hoe het was.

Grotendeels liet de zon zich tijdens de beursdagen zien. Met wederom zo’n 30.000 bezoekers op de kades en steigers en ruim 430 boten in het water kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement, zoals zij zelf in een persbericht schrijven.

Genoeg te zien en te beleven

Er waren ruim 40 zeilboten te bewonderen. En ook op de nautische markt, waar onder andere apparatuur, gadgets en (zeil)kleding te vinden waren, konden zeilers hun hart ophalen. Bezoekers konden ook meevaren met de KNRM en Rijkswaterstaat, je kon elke dag verschillende lezingen bijwonen en er was live muziek te horen. Kortom: er was genoeg te zien én te beleven.

Boot van het Jaar 2023

Tijdens de Hiswa te Water werd ook bekendgemaakt dat de Saffier se 24 lite de Zeiljacht van het Jaar Innovatieprijs 2023 heeft gewonnen. De boot won het van de andere genomineerden, de Jeanneau Yacht 55 en de Bestevaer 36 SY. Het bleek moeilijk om vanuit de discussie een winnaar te kiezen. Na het tellen van de scores voor design, constructie, vaareigenschappen, innovatief karakter, prijs-kwaliteitverhouding en geslaagdheid van het concept lagen alle scores dicht bij elkaar, maar bleek er toch één unanieme winnaar. De Saffier se 24 lite blonk uit in alle aspecten en verdient daarmee de Zeilboot van het Jaar Innovatieprijs 2023.

Saffier se 24 lite © Laurens Morel

Aftermovie

Heb je de botenbeurs gemist? Bekijk dan hieronder de aftermovie zodat je toch een goede (sfeer)impressie krijgt.

Editie 2024

Zet alvast in je agenda dat de Hiswa te Water editie 2024 van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september plaatsvindt. De eerste exposanten hebben al laten weten er volgend jaar weer bij te zijn.

Tags: Last modified: 4 september 2023
Sluiten