Actueel, Nieuws, Wereldzeilen

Duurzaam rond de wereld: Ya is terug!

20:27

Na een wereldomzeiling van 20 maanden, werd zaterdagmiddag om twee uur het duurzame jacht ‘Ya‘ warm onthaald in Medemblik. Een grote groep belangstellenden, familie en vrienden was naar het West-Friesche plaatsje gekomen om schipper Peter Hoefnagels en zijn boot binnen te halen.

Duurzame boodschap

De burgermeester van Medemblik verwelkomt Hoefnagels en zijn vrouw.

De wereld is mooi” sprak Hoefnagels toen hij weer aan wal stond. “Het is ontzettend leuk om duurzaam rond de wereld te varen, maar eigenlijk ook heel makkelijk.” Hoefnagels hoopt een inspiratie te zijn voor zeilers en niet-zeilers om de mooie wereld ook mooi te houden.

Peter Hoefnagels stapt met open armen van boord.

Van idee tot werkelijkheid

Hoefnagels, ook bekend van het boek ‘de Leidraad voor de Zeilers’ kreeg jaren geleden het idee om op een duurzame, energie- en  CO²-neutrale boot te bouwen en daarmee rond de wereld te zeilen. Na veel denkwerk en wikken en wegen werd Dick Koopmans jr. ingeschakeld. Hij ontwierp de boot, volledig naar wens van Hoefnagels. Op 11 september 2016 voer de boot, die de naam Ya had gekregen, de pieren bij Medemblik uit.

En verder?

Nu de boot terug is in Nederland zal er nog steeds mee worden gevaren. Eerst in Nederland, later ook buiten de landsgrenzen.

Tags: , Last modified: 26 mei 2018
Sluiten