Actueel

Drie doden bij omslaan catamaran Australië

15:04

Voor de kust van Australië zijn drie doden gevallen toen een toercatamaran omsloeg in zwaar weer. Twee opvarenden overleefden het ongeluk. De catamaran, vermoedelijk een Spirited 380, sloeg om op donderdag 11 juli, op ongeveer dertien mijl uit de kust van de Australische plaats Newcastle. In het gebied stond op het moment van het ongeluk 30 tot 35 knopen westenwind. Door wind tegen stroom ontstond een steile golfslag van ongeveer twee meter. “Moeilijke omstandigheden,” aldus een woordvoerder van de politie.

Twee overlevenden

De hulpdiensten rukten uit nadat de EPIRB was geactiveerd. De reddingsdiensten vonden de twee overlevenden, een 50-jarige man en zijn 16-jarige dochter, bij de catamaran. De drie dodelijke slachtoffers, de 78-jarige ouders van de man en een 67-jarige vriend van de familie, werden in de omgeving van de omgeslagen boot in het water gevonden. De overlevenden zijn met verschijnselen van onderkoeling opgenomen in ziekenhuis van Newcastle. Alle drenkelingen droegen een reddingsvest.

(c) 9NEWS

Oorzaak onbekend

Op de foto’s van de kustwacht is te zien dat de zwaarden van de catamaran volledig zijn gestoken en dat de bijboot omgeslagen onderop de catamaran ligt. Op het moment van het ongeluk zou de boot aan de wind hebben gevaren. De opvarenden van de catamaran worden door hun naaste omgeving ‘ervaren en voorzichtige zeilers’ genoemd. Het gezelschap was onderweg naar Central Coast, ongeveer 40 mijl zuidelijker. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

 

 

Tags: , Last modified: 17 juli 2019
Sluiten