Actueel

Discovery Yachts vraagt faillissement aan

08:00

De Britse Discovery Yachts Group, bouwer van Discovery en Southerly toerjachten, heeft faillissement aangevraagd. Directeur Sean Langdon zegt in een interview met Britse krant The Times dat het faillissement geen invloed heeft op de activiteiten van de werf of op de huidige klanten. Het faillissement is aangevraagd door de holding die Discovery Yachts beheert, naar verluid om een rechtszaak van een klant van Southerly te voorkomen. Wat de aard van de rechtszaak zou zijn is niet bekend. Discovery kocht Southerly in 2017, nadat het een paar jaar daarvoor in korte tijd twee keer failliet ging. Volgens Langdon zijn er gesprekken met investeerders en wordt er voor de jaarwisseling een knoop doorgehakt over de toekomst van de holding.

The Times: ‘Particulieren geld mogelijk kwijt’

Twee jaar geleden haalde de werf veel geld op met behulp van crowdfunding. The Times schrijft dat de ongeveer 2,2 miljoen Pond – die door zo’n 400 particulieren bijeen werd gebracht – in gevaar kan komen, omdat bedrijven en andere officiële instanties juridisch gezien hoger op de lijst met schuldeisers staan dan particulieren.

Discovery bouwt luxe langeafstandtoerjachten, soortgelijke toercatamarans en Southerly luxe toerjachten met variabele diepgang. Bij de in Southampton gevestigde werf werken ongeveer 120 mensen.

Eerder deze week werd bekend dat het Franse Fora Marine, de bouwer van RM toerjachten failliet is gegaan.

Foto’s (c) Marinus van Sijdenborgh/Zeilen

 

Tags: , , , Last modified: 19 december 2019
Sluiten