Boten

Winner Yachts failliet

13:35

De Nederlandse jachtbouwer Winner Yachts is failliet verklaard. Bouwer van snelle toerjachten Winner verhuisde vorig jaar nog van een grote locatie in Enkhuizen naar een kleinere locatie in Medemblik.

Te weinig orders

“We hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de kosten te beperken”, zegt directeur Remco Sol. “Maar als de orderstroom opdroogt, zul je op een gegeven moment het besluit moeten nemen. Dat hebben we zo netjes mogelijk gedaan.” Op het moment van faillissement waren er geen boten in aanbouw en het personeel van de werf kan elders aan de slag.

Geen prototype

De werf gooide hoge ogen toen het vorig jaar de plannen voor de Winner 8 daggerboard presenteerde, een versie van de Winner 8 met variabele diepgang. De mallen voor de speciale onderdelen zijn wel gemaakt, maar het prototype niet. “We zouden die dan over de zomer gemaakt moeten hebben voor de Hiswa te water, maar we hebben besloten daar niet meer aan te beginnen”, aldus Sol. “We spreken een dezer dagen met de curator om te bespreken wat de mogelijkheden voor een doorstart zijn.”

Tags: , Last modified: 18 maart 2021
Sluiten