Actueel

Carolijn Brouwer gekroond tot beste zeilster ter wereld

07:43

Leg Zero,Plymouth to St Malo. Light wind on board Dongfeng. Photo by Martin Keruzore. 10 August,2017

Carolijn Brouwer en de Franse Marie Riou, de eerste dames die de Volvo Ocean Race hebben gewonnen, zijn uitgeroepen tot de beste zeilsters ter wereld. Dinsdagavond 30 oktober werden de ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards overhandigd in Florida. Dit zijn de hoogste prijzen die een zeiler kan ontvangen als erkenning voor zijn of haar uitstekende prestaties binnen de zeilsport.

(c) Benoit Stichelbaut / Dongfeng Race

Het is niet de eerste keer dat Brouwer deze prijs in ontvangst mag nemen. In 1998, precies twintig jaar geleden, won Brouwer de award ook al eens. Toen vanwege  haar prestaties in het Olympische zeilen. “Dit tekent ook de veelzijdigheid en mogelijkheden van onze prachtige sport,” zegt Brouwer. “Het is echt een heel grote eer om mijn naam nu twee keer in het rijtje te zien staan tussen alle zeillegendes. Ik ben voorlopig nog niet klaar met zeilen, op naar de volgende 20 jaar!”

Naast de ISAF World Sailor of The Year Award wonnen Brouwer en Riou samen met het Dongfeng Race Team ook de titel voor beste zeilteam van de wereld.

Kondites (c) Bobby butt munch

Pavlos Kontides

De titel bij de categorie mannen ging naar de Cyprioot Pavlos Kontides, wereldkampioen in de Laser. Helaas is het wereldkampioen RS:X windsurfen Dorian van Rijsselberghe niet gelukt om de prijs in de wacht te slepen. Ook Volvo Ocean Race-schipper en winnaar Charles Caudrelier greep naast de titel.

De stemmen van het publiek telden voor 30% in de einduitslag. Het overige deel werd bepaald door de nationale bonden.

4x

Vorig jaar werd er ook een Nederlandse zeilster tot World Sailor of The Year verkozen. Toen won Marit Bouwmeester de felbegeerde prijs. Het is de vierde keer dat een zeilster afkomstig uit Nederland wordt gekroond tot beste zeilster ter wereld. Margriet Matthijsse en Marit Bouwmeester mochten de trofee mee naar huis nemen en nu dus Brouwer voor de tweede keer.

Omslagfoto: Martin Keruzore/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 31 oktober 2018
Sluiten