Actueel

Cannes Yachting Festival: luxe bootshow aan de Franse Rivièra

08:37

De HISWA te Water is nét een dag achter de rug en de volgende bootshow staat alweer voor de deur. En wel te verstaan de grootste bootshow van Europa. Dinsdag begint het Cannes Yachting Festival. Van 11 tot en met 16 september zullen er maar liefst 638 boten worden tentoongesteld in de Zuid-Franse plaats.

De 41ste editie van deze beurs wordt gehouden in twee verschillende havens aan de Franse Rivièra: Le Vieux Port en Le Port Canto. Op deze twee plaatsen worden vele honderden boten van 5 tot 50 meter getoond. Hiervan worden 120 als wereldpremière gepresenteerd. De scheepswerven stellen nieuwe kopers in staat om de boten te testen om zo een ​​weloverwogen aankoopkeuze te maken.

De lancering van de SW96 in Kaapstad. (c) Southern Wind Shipyard

Zeilboten van klein tot (heel) groot

Le Vieux Port is een van de oudste havens aan de Franse Rivièra. Hier liggen onder andere de multihulls, de zeilboten van 10 tot 34 meter en de superjachten tentoongesteld. Le Port Canto is de plek waar de tweedehands boten liggen afgemeerd. Ook is er een zogenoemde luxe galerij waar bezoekers een blik kunnen werpen op de duurste en meest exclusieve horloges, juwelen en hightech producten. Tevens worden er vijf zeilboten gepresenteerd waarvan de lengte varieert van 20.36 tot 29.30 meter. De racer cruiser SW96 van Southern Wind Shipyard is de langste in het rijtje… Klik hier om de andere zeilboten in de top 5, die er ook zeker mogen zijn, te bekijken.

Een van de havens, Le Vieux Port, waar de beurs plaatsvindt. (c) Edgar El

Over de beurs

Sinds 1977 wordt het Yachting Festival elk jaar in september gehouden in de aqua blauwe baai van Cannes. Vorig jaar telde het evenement 528 exposanten, 50.000 bezoekers, 214 nieuwe items en 43 multihulls. Ook dit jaar verwacht de organisatie 50.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Naast de grootste botenbeurs van Europa is het misschien ook wel de meest luxe expositie…

Lees ook: Grootste aluminium jacht ter wereld van Nederlandse bodem

Omslagfoto: Guy Lebègue

Tags: Last modified: 10 september 2018
Sluiten