Actueel

Jubileumeditie Régates Royales in stijl afgesloten

12:13

Cannes, France, 27 September 2018 Panerai Classic Yachts Challenge Regates Royales 2018 Puritan Ph: Guido Cantini / Panerai

Van 22 tot en met 29 september kwamen 200 klassieke schepen bijeen om te racen in de baai van la Napoule. De 40e editie van de Régates Royales – Trophée Panerai zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest betwiste ooit. De windsnelheden varieerden de afgelopen dagen van 5 tot 30 knopen. Op de laatste dag kreeg de vloot te maken met minimale wind. Des te beter konden de toeschouwers de klassieke schepen bewonderen…

Eerder schreven we dat de 1500 zeilers die meededen aan de regatta niet het wedstrijdveld konden betreden vanwege de harde wind. Een dag later, op woensdag, zouden de deelnemers voor de eerste keer de zeilen gaan hijsen. Ook dit bleek niet het geval: wederom te veel wind. De tweede dag op rij dat de schepen niet uit konden varen. In alle 39 de voorgaande edities is dat nog nooit voorgekomen.

(c) Guido Cantini / Panerai

200 zeilboten, 12 categorieën, twee navigatiezones

Op donderdag 27 september ging de hele vloot het azuurblauwe water op. 13 knopen wind, zon, een droomomgeving tussen de Lérins-eilanden en het Esterelmassief. Ook vrijdag werden onder dezelfde weersomstandigheden goede races gevaren. Op de laatste dag van het evenement kregen de crews te maken met maar zo’n vijf knopen wind. Dit zorgde ervoor dat het leek alsof de manouvres in slowmotion werden uitgevoerd. De vele toeschouwers werden getrakteerd op een prachtige show aan de Cote d’Azur.

(c) Guido Cantini / Panerai

En de winnaars zijn…

Negen winnaars werden bekroond bij de prijsuitreiking op zaterdagavond. De volgende schepen hebben gewonnen binnen hun categorie: Moonbeam van Fife (Big Boat), Elena van Londen (Schooner), Kelpie (Aurique), Argos (Classique), Resolute Salmon (Classic Racer) Cippino (Maroni groter dan 15 m), Fjord III (Marconi onder de 15 meter), Vanessa (Spirit of Tradition) & Annapurna (Dragon).

(c) Guido Cantini / Panerai

Omslagfoto: Guido Cantini / Panerai

Tags: Last modified: 1 oktober 2018
Sluiten