Actueel

Team Brunel en Bouwe Bekking terug in Volvo Ocean Race

11:25

November 24,2014. Leg 2 onboard Team Brunel. Bouwe Bekking on day 5

Team Brunel is terug in de Volvo Ocean Race, met Bouwe Bekking. Het is de tweede Nederlandse deelname deze editie. Voor Bekking wordt het zijn achtste deelname. Zijn doel: winnen.

Niemand heeft meer ervaring

Vorige editie stond Bekking ook aan het roer van Team Brunel, hiermee eindigde hij op een tweede plaats achter Abu Dhabi Ocean Racing. Niemand zeilde meer mijlen dan Bouwe Bekking in de Volvo Ocean Race. Zijn eerste deelname was in 1985-86 als bemanningslid van Philips Innovator van Dirk Nauta. Hierna heeft hij nog bemand aan boord van Winston (1993-94), bij Merit Cup (1997-98) en bij Amer Sports One (2001-02). Zijn eerste kans als schipper kwam in 2005-06 met Movistar. Vervolgens schipperde hij Teléfonica Blue in 2008-09. Tel daarbij de laatste editie met Team Brunel op en je zit op zeven Volvo Ocean Races. Maar nog nooit won de Nederlandse schipper een van die races.

(c) Dave Kneale/Volvo Ocean Race

Carlo Huisman in het team

“Vorige editie behaalden we een goed resultaat waar ik trots op ben. Ik geloof echter dat we verdere stappen kunnen zetten gebaseerd op de ervaring die we nu hebben met de One Design boot,” vertelt Bekking. Het is nog 113 dagen tot de start, niet lang om nog een compleet winnend team op touw te zetten. In een interview met de NOS laat Bekking weten positief te zijn over zijn gestelde doel: “Het is relatief kort dag, maar met Team Brunel hebben we alle data van de vorige race nog. Daarnaast nemen we veel ervaren rotten in het team op. Al die kennis kunnen we goed implementeren in deze race. Naast ervaring trekken we ook jeugd aan; dit is vooral jeugd die al goede resultaten heeft behaald. Zo hebben we Carlo Huisman in ons team, hij heeft net de America’s Cup gewonnen met Emirates Team New Zealand.”

Met deze aankondiging tellen we tot nu toe zes Nederlandse zeilers in de Volvo Ocean Race 2017-18. Schipper Simeon Tienpont bij Team AkzoNobel samen met Annemieke Bes als bemanningslid, Eduard van Lierde is reserve bij AkzoNobel en Carolijn Brouwer zit aan boord van Dongfeng Race Team.

AkzoNobel vs. Brunel

Simeon Tienpont is blij met het tweede Nederlandse team. “Ik denk dat Nederland trots kan zijn op twee Nederlandse campagnes.” Hij kijkt uit naar de confrontatie op het water en denkt dat hij stevige concurrentie kan verwachten van de veteraan. “Als iemand de Volvo Ocean Race moet winnen dan is het Bouwe.” Kijk hier het filmpje waarin Simeon team Brunel verwelkomt:

Tags: , , Last modified: 23 oktober 2017
Sluiten