Actueel

Bezoek dit weekend de Belgian Boat Show Float

18:22

Aankomend weekend staat Jachthaven Nieuwpoort in het teken van vele boten, demo’s, kleding/accessoires en nog veel, veel meer… Op zaterdag 19 & zondag 20 oktober vindt de Belgian Boat Show Float plaats. Meer dan ooit staat deze natte bootshow in het teken van toegankelijkheid. Lees hieronder wat je allemaal kunt verwachten in de Belgische badplaats.

Je kunt onder andere meer te weten komen over koken aan boord, zeilen in Noorwegen en hoe je een boot moet kopen. Ook kun je rekenen op een reddingsboei-demonstratie en vertelt North Sails meer over North Sails 3Di Technology. Heb je weleens moeite met het gebruik van een spinnaker aan boord? Bij de Vlaamse Vaarschool kun je basishandelingen leren op een XXXL simulator. Op de Belgian Boat Show Float verzamelen enkele ‘classic yachts’ om zich van hun mooiste kant te laten zien. Of wil je met een drone vliegen? Bij Noordzee Drones kun je dat proberen.

(c) Belgian Boat Show Float

Maak een proefvaart tot aan de Oesterbeurs

De enorme variatie aan boten in de tenten en kajuitjachten in de haven zijn geschikt voor alle vormen van pleziervaart en voor elk budget. Je hebt de mogelijkheid om in alle kajuitboten te gaan rondkijken en deze te vergelijken, maar ook om proefvaarten te maken en tot aan de Oesterbeurs te varen.

Twee dagen lang tonen vaarscholen en opleidingscentra toekomstige schippers de weg naar brevetten en navigeren door de nieuwe pleziervaartreglementen. Watersportorganisaties verwelkomen zowel recreanten als competitieve sportlui van alle leeftijden. Ook voor een (charter)vakantie ben je hier aan het juiste adres. En dan zijn er ook nog de nautische boeken en geschenken, decoratie en kleding, navigatie- en communicatietechnologie, opblaasboten en reddingsvesten. Kortom: voor ieder wat wils!

Krijg een sfeerimpressie door de video van vorig jaar te bekijken:

Omslagfoto: Belgian Boat Show Float

Tags: , , , Last modified: 17 oktober 2019
Sluiten