Actueel

Bekijk de vernieuwde brochure van de Staande Mast Route

09:00

Wil je deze zomer de Staande Mast Route, of een deel ervan, varen? Dan is het belangrijk dat je jouw reis goed voorbereidt. In de vernieuwde brochure vind je onder andere praktische informatie over de belangrijkste tijden om de tocht te starten, een deeltraject dat je binnen 24 uur kunt varen, info over de route zelf en telefoonnummers van bedieningsposten en verkeerscentrales.

De Staande Mast Route (SMR) loopt van Breskens in het zuiden via Amsterdam en het IJsselmeer tot Delfzijl in het noorden en biedt zo een doorgaande route door heel Nederland. De vaarroute bestaat uit drie deeltrajecten: Noord-Nederland, West-Nederland en de Deltawateren. De route is een alternatief voor de tocht buitenom over de Noordzee en wordt door zowel de recreatie- als de beroepsvaart gevaren. Diverse partijen, als  spannen zich in om de Staande Mast Route in stand te houden.

Bekijk de brochure

Klik hier om de vernieuwde brochure te bekijken. De bedieningstijden van de bruggen en sluizen staan niet in de brochure, want deze kunnen wijzigen of er kan een tijdelijke stremming zijn. Raadpleeg daarom voor vertrek de actuele bedieningstijden op vaarweginformatie.nl. Via deze link kun je de vaarroute bekijken.

Lees ook: Oranjesluizencomplex: is dit weekend alles opgelost?

Omslagfoto: Rijkswaterstaat

Tags: , , , , , , , Last modified: 20 juli 2020
Sluiten