Actueel

Het geheim om 10 Bft. aan te kunnen, aldus solozeiler Aanderaa

09:30

De Noorse solozeiler en vlogger Erik Aanderaa heeft een video op zijn YouTube-kanaal geplaatst met de naam Encountering Storm Force 10. Aan boord van zijn Contessa 35 Tessie heeft hij onlangs bewezen dat hij en zijn boot samen 10 Bft. aankunnen. Hij omschrijft dit als de meeste enge, maar tevens mooiste ervaring uit zijn zeilcarrière. De videobeelden die hij tijdens dit avontuur maakte, zijn al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

“Ik zou nooit geloven dat de meest enge maar mooiste ervaring in mijn 27 jaar zeilen zou gebeuren in de wateren net buiten mijn geboortestad!,” schrijft Aanderaa onder de video op YouTube. Ik wil zeggen dat ik onder geen enkele omstandigheid iemand aanmoedig om met windkracht 10 op pad te gaan. Aan de andere kant wil ik zeggen dat dit een geweldige manier is om het vertrouwen in jezelf en je boot op te bouwen.”

Vertrouw de boot én jezelf

Aanderaa schrijft verder in de beschrijving onder de video: “Om dit te doen, moet je je boot en uitrusting voor 100% vertrouwen en ervoor zorgen dat ze het aankan. Om dat niveau te bereiken, moet je steeds meer wind en hogere golven uitproberen en observeren hoe de boot, en jijzelf, het aankan onder de verschillende omstandigheden. Wanneer het zover is, zul je er op een bepaald moment voor gaan. Als je jezelf en de boot niet vertrouwt, maar jezelf toch dwingt om het te proberen, zul je een heel beangstigende ervaring hebben die je lang bij zal blijven. Misschien verpest deze wel je vreugde in de sport.”

Zou jij windkracht 10 op zoeken om te kijken of jij en je schip hier tegen bestand zijn?

Volg Aanderaa

De Noor deelt graag zijn zeilpassie en ervaringen op het water om anderen te inspireren. Via zijn accounts op Facebook, Instagram en YouTube houdt hij zijn volgers geregeld op de hoogte van zijn avonturen. Zijn quote is: ‘No Bullshit, Just Sailing’.

Bekijk hieronder de populaire video:

Zie ook: Video: zeilers trotseren storm nabij Kaap Hoorn

Omslagfoto: Harry Pot / Anefo/CC BY-SA 1.0

Tags: , , , , , , , Last modified: 6 januari 2020
Sluiten