Reisverhalen

Op ontdekkingstocht naar Spitsbergen

In deze prachtig gemaakte film nemen Matthijs en Deborah je mee op avontuur tijdens hun reis.

11:30

Deborah en Matthijs zijn sinds 2022 op reis met hun aluminium tweemaster Saraban’de. In 2018 kochten ze het schip en sindsdien wonen ze ook aan boord. Het plan om de wereld rond te zeilen begon in het hoge noorden.

In de zomer van 2022 zeilen ze via Denemarken naar Noorwegen en in dagtochten zeilen ze daarna in ongeveer zes maanden via de Noorse kust naar boven. In de winter van 2022 overwinteren ze zes maanden in het historische Kjerringøy, een plaatsje boven de poolcirkel dat tot de 18e eeuw een belangrijke handelspost was in Noorwegen.

Het idee om naar Spitsbergen te varen krijgt hier vorm en de eerste van vele voorbereidingen worden getroffen. Zo leveren ze bijvoorbeeld een gedetailleerd zeilplan in bij de gouverneur van Spitsbergen, vragen ze vergunningen aan en regelen ze schietlessen bij de plaatselijke jachtvereniging om een wapenvergunning aan te kunnen vragen. Het lukt ze om alles op tijd te regelen en in de zomer van 2023 varen ze zeven weken door het adembenemende landschap van Spitsbergen.

In deze prachtig gemaakte film van een uur nemen Matthijs en Deborah je mee op avontuur tijdens hun reis. Geniet met ze mee via de sprekende beelden in deze video.

Bekijk hier ook hun blogserie.

Tags: Last modified: 7 mei 2024
Sluiten