Actueel

10 basistips die iedere nieuwe watersporter moet weten

15:00

Al eerder was de voorspelling dat veel nieuwe watersporters deze zomer hun vakantie op de Nederlandse wateren zouden doorbrengen. De cijfers van de bootverhuur en -verkoop onderbouwen dat die verwachting is uitgekomen. Ook Veiligheidscampagne Varen doe je Samen! beaamt dat deze voorspelling klopt, want zij zien dat de laatste maanden steeds meer mensen zoeken naar onderwerpen als voor het eerst het water op, reisvoorbereiding en informatie over de vaarregels. Varen doe je samen! heeft tien handige tips, letterlijk, in kaart gebracht. Je vindt ze hieronder.

Het is belangrijk om een bepaalde basiskennis te hebben voordat je het water op gaat. Ook al heb je met jouw boot geen vaarbewijsplicht hebt, je wordt wel geacht ‘bekwaam’ te zijn. Om hieraan bij te dragen heeft Varen doe je Samen!* een handig overzicht gemaakt met tien tips om veilig het water op te gaan. De Veiligheidscampagne liet weten dat deze weetjes inmiddels al twee keer zoveel zijn gelezen dan vorig jaar.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

Beginnende zeilers

Speciaal voor startende zeilers hebben wij handige informatie gebundeld. Van praktisch leesvoer tot de basis van de zeilerij. Met welke boot begin je? Waar ga je varen? Weer bekijken? Waar vind je jouw tweedehands boot? Laat het zeilavontuur beginnen!

 

* Varen doe je Samen! is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, diverse provincies, Unie van Waterschappen, Agentschap Telecom, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, Hydrografische Dienst, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond.

Lees ook: Partners ‘Varen doe je Samen!’ tekenen bij tot 2025

Omslagfoto:

Tags: , , , , , Last modified: 18 juli 2020
Sluiten