Starten met zeilen

Combinatie

11:04

De kinderen zitten netjes op de grond voor het podium en luisteren naar wat komen gaat. Tijdens de opening van het tweede jaar van de Optimist on Tour klinkt er luid applaus als de olympische zeilers Marit Bouwmeester en Pieter-Jan Postma het podium op komen. Al snel maken de applaudisserende handen plaats voor een mobieltje. Het gros van de 11-jarigen schiet een fotootje en deelt het meteen met zijn vrienden. “De social media is niet meer weg te denken bij de jeugd”, lachen we. Niet alleen bij de jeugd, denk ik op dat moment.

Optimist on TourVooraan varen lukt niet als het grootzeil aan is en de fok staat te klapperen. Gelukkig hebben we goede ‘trimmers’ bij Zeilen. Een nieuw logo, een aantal aanpassingen in de lay-out en ook online is Zeilen zich steeds verder aan het ontwikkelen. Maar alleen een tijdschrift telt niet meer. Het is de combinatie van media die Zeilen het totaalplatform voor zeilers maakt. Door de vernieuwing van de website, die iets voor de Hiswa is gelanceerd, zien we dat de bezoekersaantallen stijgen. Dit is niet de enige oorzaak; ook de activiteiten op de social-mediakanalen van Zeilen dragen hun steentje bij.

Alles staat met elkaar in verbinding en is continu in beweging. Zie het als een team waarbij iedereen zijn eigen bijdrage heeft. Als er iemand uitvalt varen we als team langzamer, klopt elke schakel dan varen we vooraan. We varen alsmaar harder op de redactie en zeilen samen voor goud.

Interactief, zowel online als offline. De redactie is dit jaar bij veel zeilevenementen live aanwezig, is te volgen via Facebook, Twitter, YouTube en sinds kort ook via Instagram. Het zijn deze snelle media die ervoor zorgen dat alles altijd en overal is te volgen. Het tijdschrift zorgt voor de meer inhoudelijke stukken. Artikelen waarbij wij dieper ingaan op de onderwerpen. Print en digitaal die elkaar de hand schudden, om samen het zeilen in woord, beeld en geluid bij u te brengen.

Zeilen 06 ligt vanaf vandaag in de winkel en is ook digitaal te bestellen. Neem nu hier een abonnement of koop hier een los nummer.

 

Tags: Last modified: 22 april 2021
Sluiten