Hoofdcategorie aan boord

Tip: veiligheidsmiddelen controleren (en vervangen)

10:00

Nu het seizoen weer is begonnen moeten ook de veiligheidsmiddelen in orde zijn. Dit betekent: controleren of alles nog werkt en nog mooi schoon en droog is.

VuurwerkVervang de zout- en papiertabletten van de reddingsvesten als de uiterste houdbaarheidsdatum is overschreden. CO2-patronen gecorrodeerd of lichter dan erop aangegeven staat? Dan moeten ook die worden vervangen. Het is altijd handig een paar reserve-exemplaren van tabletten en patronen aan boord te leggen.

Kijk of de houdbaarheidsdata van de rest van de veiligheidsmiddelen nog niet overschreden zijn. Mocht je ernstvuurwerk halverwege het seizoen verlopen, dan is het toch verstandig om met nieuw ernstvuurwerk op stap te gaan. De betrouwbaarheid van verlopen vuurwerk kan niet gegarandeerd worden. Lever je oude vuurwerk in bij de politie.

Moet je de batterijen vervangen, de middelen laten nakijken of kun je er nog een seizoen mee voort? Zorg dat het nieuwe ernstvuurwerk goed waterdicht verpakt is als je het op de boot opbergt. Je loopt de kans dat vochtig geworden vuurwerk niet meer werkt en daar wil je in een noodsituatie liever niet achter komen. Vergeet ook niet de zaklampen, de misthoorn en de reserve gps te controleren.

 

Tags: , Last modified: 22 april 2021
Sluiten