Boten

Hier vind je jouw tweedehands boot

19:46

Klaas Wiersma

Het seizoen begint en je wilt maar een ding: Zeilen! Zonder boot is dat natuurlijk erg lastig. Maar niet getreurd, het seizoen is nog maar net van start en je hebt nog genoeg tijd om te zoeken naar een nieuwe, tweedehandse boot. En dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Hoe dan ook, het internet is je beste vriend. We stelden een lijst voor je samen met een aantal grote Nederlandse en internationale verkoopsites. Zoekt en gij zult vinden!

Nationaal

Binnen Nederland zijn er een flink aantal websites waar je jouw nieuwe boot zou kunnen vinden. De meest bekende is misschien wel het oude vertrouwde Marktplaats. De site is niet specifiek voor boten, maar het aanbod is behoorlijk groot. Op deze site kun je natuurlijk ook terecht voor je apparatuur, onderdelen en zelfs voor zeilkleding.
Uiteraard zijn er ook websites die zich specifiek richten op boten. Op deze websites vind je zowel zeil- als motorboten. Met goede en handige filters kun je eenvoudig aangeven naar wat voor boot je zoekt, binnen wat voor lengte en prijs, maar ook materiaalkeuze zijn opties. De bekendste sites in Nederland zijn wellicht BotenTeKoop en BotenBank.  Heb je op die sites nog niet gevonden wat je zoekt? Wellicht biedt de site van YachtFocus uitkomst.

Klik op de afbeelding om naar de shop te gaan voor het Zeilen themanummer over tweedehands boten.

Internationaal

In Nederland je nieuwe boot zoeken is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Alles redelijk bij de hand en het onderhandelen gaat ook nog eens zonder verdwaald te raken in een andere taal. Toch kan het erg lonen om over de grens naar je nieuwe boot te zoeken. Er zijn vele internationale verkoopsites voor boten, maar veel landen hebben ook hun eigen versie van Marktplaats. De grootste verkoopsite is YachtWorld. Het aanbod van die site is enorm en nodigt uit om uren weg te dromen. Boat24 en YachtAll zijn internationaal, maar zeker groot in Duitsland. Op Boot24 staan overigens ook een hoop Nederlandse boten.
In Scandinavië passen ze doorgaans erg goed op hun boten. Bovendien kunnen de zeilseizoenen in de koudere oorden  aanzienlijk korter zijn, waardoor de boten vaak langer op de kant staan en ze minder snel verouderen. De prijzen liggen in veel gevallen lager en je vindt er prachtige Scandinavische boten die je niet zo snel in Nederland zult vinden. De website Finn is de Noorse Marktplaats met een hoop leuke zeilboten in de aanbieding. Met GoogleTranslate kom je al snel een heel eind. Voor Zweden ga je naar Blocket voor Denemarken naar DBA. Ook de Finnen hebben hun website en dat is NettiVene.

Specifiek model

Ben je op zoek naar een specifiek model of merk, dan blijft Google nog altijd je beste vriend. Een goed idee is om op afbeeldingen te zoeken in Google. Als een boot te koop wordt aangeboden, worden er vaak ook foto’s geplaatst. Die pikt Google dan op en zo kom je via een omweggetje af en toe bij mooie pareltjes terecht, hopelijk voor een zacht prijsje.

Zeilen tweedehands themanummer

Klik op de afbeelding om naar de shop te gaan voor het Zeilen themanummer over tweedehands boten.

Het novembernummer van 2018 stond helemaal in het teken van tweedehands boten. In het blad vind je verhalen over tweedehands boten, een viervoudige (!) test met veelvoorkomende boten op het Veerse Meer en nog veel meer wat jou kan helpen aan je nieuwe droomboot. Heb je dit nummer nog niet in huis? Je kunt hem HIER eenvoudig kopen in onze webshop.

Omslagfoto: Klaas Wiersma

Tags: Last modified: 23 maart 2021
Sluiten