Vendée Globe

Heerema rondt de Hoorn: “Ik ben over the moon”

14:19

Pieter Heerema heeft gisterenavond om iets voor tien uur Nederlandse tijd Kaap Hoorn gerond. Op dat moment was het bij Heerema zelf tegen de avond. We spraken hem via de satelliettelefoon vlak na het ronden om hem te feliciteren met zijn prestatie van formaat.

De Hoorn in zicht

“Ik ben er vlak langs gevaren, op 2,5 mijl afstand. Het was een lagerwal, dus ik was ook echt blij dat ik er voorbij was. Als er dan maar iets gebeurt… Het klaarde net een beetje op, dus het deel dat niet in de laaghangende bewolking zat heb ik gezien. Na Les Sables d’Olonne heb ik een van de Canarische Eilanden en de Antipoden net voorbij Nieuw-Zeeland gezien. Niet veel in bijna drie maanden! Op zich doet het zien van land me niet veel, maar het zien van Kaap Hoorn is wel heel speciaal en emotioneel. Vooral omdat het zo’n vechtpartij geweest is om er te komen.”

‘Nog drie Atlantische oversteken’

Hoewel het laatste deel van zijn reis is aangebroken, is Heerema nog niet thuis. Vanaf Kaap Hoorn naar Frankrijk is het nog zeker 7000 mijl varen. “Ik ben nog zeker een maand onderweg”, zegt Heerema. “Zo’n drie Atlantische oversteken.” Heerema en No Way Back zijn nu 80 dagen onderweg sinds het begin van de race, die van start ging op 6 november 2016.

Lees hier ook over de ontdekking van Kaap Hoorn.

De wedstrijd is te volgen via de tracker op de website van de Vendée Globe.

Foto’s Pieter Heerema/No Way Back Sailing

Tags: , , Last modified: 18 maart 2021
Sluiten