The Ocean Race

Zeezeilen als opleiding

09:26

Sportopleidingsinstituut CIOS in Goes-Breda heeft in samenwerking met de Ocean Race Academy van Hans Bouscholte het keuzeonderdeel Zeezeilen in het programma opgenomen. Het onderdeel is ook toegankelijk voor mensen die geen opleiding volgen bij het CIOS.

SanyaVanaf het schooljaar 2016-2017 wordt zeezeilen aangeboden als keuzeonderdeel bij de opleiding Trainer/Coach. Studenten kunnen kiezen uit meerdere disciplines, waaronder duiken en kitesurfen, maar ook skiën of snowboarden. Het keuzeonderdeel is in principe bedoeld voor mensen die in opleiding zijn tot trainer of coach en beslaat in totaal 240 uur, die worden verdeeld over het schooljaar.

Om het keuzeonderdeel ook voor niet-studenten toegankelijk te maken worden de praktijkonderdelen zo veel mogelijk in het weekend gepland. “Ongeacht je leeftijd dien je een toelatingsexamen te doen”, zegt Hans Bouscholte. “Dat is een dag varen om te laten zien dat je de basis beheerst en de stap naar zeezeilen kunt maken. De praktijkonderdelen worden vanuit Breskens gedaan, de theorie op het CIOS in Goes. Een gedeelte van de training wordt gevaren op de Middellandse Zee, zoals het varen met een Volvo Ocean Racer.”

Studenten van het CIOS hebben het schoolgeld reeds betaald, externen dienen zich voor het keuzeonderdeel in te schrijven bij het CIOS à 750 euro. Daarnaast wordt voor het keuzeonderdeel en de buitenlandstages wordt een eigen bijdrage van rond de 1000 euro gerekend.

 

Foto: Klaas Wiersma

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten