Actueel, Nieuws, The Ocean Race

VOR: weer problemen voor Sanya

Team Sanya moet opnieuw de strijd staken in de Volvo Ocean Race. Het team van schipper Mike Sanderson heeft schade opgelopen aan de mast en wijkt uit naar Madagaskar.

13:17

Het team lag tot nog toe op kop in de tweede etappe van de Volvo Ocean…Het team lag tot nog toe op kop in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race (VOR). In de nacht van 18 op 19 december brak een van de diagonale stagen aan de mast. “De wind was net wat gaan liggen toen we tijdens een zeilwissel zagen dat de D2 los hing”, aldus Sanderson over de radio. “We waren vannacht ver gevorderd en het weer werd alleen maar beter. We zijn er kapot van. Het ging zo goed.”

De schade aan het want is provisorisch gerepareerd. De boot kan op eigen kracht naar Madagaskar zeilen. Hoe lang de reparatie gaat duren is nog niet bekend. In de eerste etappe van de VOR moest Team Sanya de handdoek in de ring gooien na ernstige schade aan het onderwaterschip.

De wedstrijdvloot van de VOR is onderweg van Kaapstad naar Abu Dhabi. Wie de leiding zal overnemen van Team Sanya is onduidelijk. Teams Puma, Camper en Telefónica liggen op slechts enkele mijlen afstand van elkaar. (MvS)

Foto: Andres Soriano/Team Sanya/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 22 januari 2019
Sluiten