The Ocean Race

Vrouwenteam wint met vechtlust de 8e etappe

09:42

In de achtste etappe lukt het Team SCA om de vloot achter zich te laten. De vrouwenboot met onder andere de Nederlandse Carolijn Brouwer is vannacht als eerste aangekomen in Lorient, Frankrijk. Waar het team in de voorgaande etappes achteraan voer, wisten de vrouwen door te blijven vechten en pakken zij nu hun beloning. Het frisse Team Vestas Wind weet de tweede plaats te pakken, gevolgd door Abu Dhabi Ocean Racing. Het Nederlandse Team Brunel scheurde een zeil, maar weet nog de vijfde plek te pakken.

Volvo Ocean Race 2014-15 - aankomst Lorient De zeilsters racete in 3 dagen, 11 minuten en 11 seconden naar de finish in Lorient. Carolijn Brouwer in een eerste reactie: “Het is voor mij nog moeilijk te beschrijven. Ik denk dat hier alles op zijn plaats is gevallen. We kwamen steeds zo dichtbij en we groeiden in deze race, maar het kwam er elke keer niet uit. In deze etappe kwam al het goeds naar boven. We hebben een nagenoeg perfecte race gevaren en dat gebeurt in het zeilen niet zo vaak. Het is een fantastisch gevoel. We zijn allemaal kapot, maar het is zeker de moeite waard geweest.”

Deense comeback

Het Deense Team Vestas Wind dat zes maanden na hun crash op een rif weer deelneemt, pakt een opmerkelijke tweede plaats. Schipper Chris Nicholson is trots op het resultaat: “dit had ik niet durven dromen.” Aan boord van Team Vestas Wind vaart de Nederlandse topzeiler Simeon Tienpont. Hij zeilt mee als voordekker.

Eindzege dichtbij voor Abu Dhabi

Volvo Ocean Race 2014-15 - Aankomst LorientDe derde plaats voor Abu Dhabi Ocean Racing brengt het team nog dichter bij  de eindoverwinning. Abu Dhabi Ocean Racing moest met een boot ertussen voor hun grootste rivalen Team Brunel en Dongfeng Race Team eindigen. Dan zouden ze de overallzege van deze twaalfde editie van de Volvo Ocean Race zo goed als veilig stellen. Dat lukt met MAPFRE als vierde en Team Brunel als vijfde in Lorient. Dongfeng Race Team werd zelfs zevende.

Voor het Nederlandse Team Brunel is de achtste etappe een kleine tegenslag. Met een gescheurde J2 (voorzeil) wist het team wel voor Dongfeng Race Team te eindigen, waardoor Team Brunel de tweede plaatse met 2 punten verschil weet vast te houden.

Tags: Last modified: 20 mei 2021