The Ocean Race

Rookie en veteraan: Voorbeschouwing tweede etappe

15:13

Brunel
Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

De tweede etappe van de Volvo Ocean Race begint morgen. Het zal de eerste echte oceaan-etappe zijn en met 7000 mijl een van de langere etappes van deze race. Zondagmiddag vertrekken de boten vanuit Lissabon naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Met Carlo en Carolijn keken we alvast vooruit.

Rookie

Carlo, een van de rookies aan boord van Team Brunel heeft net zijn eerste Volvo Ocean Race-etappe achter de rug. Niet eerder zat hij zo lang op zee. De aankomende etappe is tussen de 20 en 24 dagen en zal dus heel wat langer zijn. Kijkt hij uit naar drie weken op zee? En hoe zal zijn eerste evenaaroversteek verlopen; heeft Neptunus genade?

Veteraan

Aan boord van Dongfeng zit de Nederlandse Volvo Ocean Race-veteraan. Met een onwaarschijnlijk aantal mijlen op haar Volvo-CV brengt de aankomende etappe niet veel nieuws. Een groter contrast met Carlo kan er bijna niet zijn.

Start volgen?

De start van de volgende etappe is om 15:00u Nederlandse tijd. Kort daarvoor begint de live-stream al op de Facebook van de Volvo Ocean Race, maar ook, heel gemakkelijk, op onze homepage.

Lees verder:

 

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten