The Ocean Race

Damian Foxall versterkt Dongfeng Race Team

08:42

Oceaanzeiler Damian Foxall versterkt Dongfeng Race Team in de 5e etappe van de Volvo Ocean Race. De Ier zeilde samen met schipper Charles Caudrelier op de Groupama boot in de editie van 2011 – 2012 en won die editie.

Damian Foxall aan boord van GroupamaElke etappe wisselt Caudrelier een van zijn bemanningsleden om een fit en fris team te houden. In deze etappe vervangt Foxall de Fransman Thomas Rouxel.

Meer ervaring aan boord

De beslissing om met Foxall het team te versterken is voor Gaudrelier vrijwel vanzelfsprekend. “Deze etappe gaat een taaie zijn, vrieskou, met grote golven en sterke wind. Alleen de taaiste zeilers kunnen het verdragen,” zegt Caudrelier. De ervaring van Foxall komt dan ook goed van pas. Het is het 10e zeilevenement rond de wereld waar hij aan deelneemt en hij zeilde al acht keer het stuk langs Kaap Hoorn.

“Het is een voorrecht om deel te nemen met Charles en de jongens aan boord van Dongfeng, die al geweldig werk hebben geleverd. Mijn rol is om me zo goed mogelijk in het team te mengen en het voordeel van een frisse wissel in het team te zijn,” aldus Foxall.

De Franse navigator Pascal Bidégorry is terug en zal ongetwijfeld verheugd zijn om weer op het water deel uit te maken van het team. Caudrelier moet nog bevestigen wie van zijn Chinese zeelieden in de komende etappe zal varen. De volledige bemanning maakt hij volgende week bekend. De 5e etappe van de Volvo Ocean Race start op zondag 15 maart.

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten