The Ocean Race

Brunel wint slopende etappe

16:52

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Tot op het laatste moment was het spannend. De zevende etappe van de Volvo Ocean Race van 7100 zeemijl was een ware slijtageslag voor de vloot. Team Brunel trok aan het langste eind en wist met een krappe mijl voorsprong de winst te behalen.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

‘Heerlijke overwinning’

Bekking: “We kunnen onwijs trots zijn. De mensen zijn in ons blijven geloven en dat is goud waard voor ons team. We blijven ons best doen en er is nog van alles mogelijk. Dit was natuurlijk een heerlijke overwinning!

(c) Ainhoa Sanchez

Brunel in topvorm

“We hebben laten zien dat de jonge jongens bij ons aan boord de toekomst zijn. We zijn ‘Happy chappies!’ Toen we Auckland verlieten zeiden we dat we voor het hoogst haalbare zouden gaan en we hebben vreemdere dingen zien gebeuren in deze wedstrijd. We zijn in topvorm voor de finish in Den Haag!”

China op de hielen

Het Frans-Chinese team onder leiding van Charles Caudrelier zette veel druk op het Nederlandse team van Bouwe Bekking. Vlak voor de finish in het Braziliaanse Itajaí wist het Dongfeng Race Team nog akelig dichtbij te komen, maar zonder succes. Uiteindelijk heeft Dongfeng maar 16 nautische mijl meer gevaren dan Team Brunel. Dat geeft goed aan hoe klein de verschillen zijn in deze race en hoe de favorieten aan elkaar gewaagd zijn.

Caudrelier over zijn tweede plaats

Charles Caudrelier
(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

“Dit is een fantastisch resultaat voor ons. We droomden van de eerste plek maar Brunel heeft gewoon fantastisch gezeild. Gelukkig hebben we deze keer MAPFRE op afstand kunnen houden. We hebben nu de kans om de leiding te nemen in het algemeen klassement.”

Hij had altijd wel een grapje en een goed humeur. Maar wat er is gebeurd is een onderdeel van onze extreme sport, ook al is dat moeilijk te accepteren.

– Charles Caudrelier, Schipper Dongfeng Race Team

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Dramatische en extreme sport

Ook Caudrelier denkt aan John Fisher. “We weten dat er van alles kan gebeuren met zeilers. Het is dramatisch. Ik kan me moeilijk voorstellen dat mijn boot zou aankomen zonder mij, terwijl mijn familie staat te wachten. John was een fantastische en grappige kerel. Hij had altijd wel een grapje en een goed humeur. Maar wat er is gebeurd is een onderdeel van onze extreme sport, ook al is dat moeilijk te accepteren. Het is net als met bergbeklimmen; zelfs de beste klimmer overkomt wel eens wat. We denken aan John en zijn familie.”

Lees meer:

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten