The Ocean Race

Brunel vecht voor podiumplaats

17:48

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Brunel Sailing werkt keihard om een podiumplaats te bemachtigen in de derde etappe van de Volvo Ocean Race. Carlo Huisman en Bouwe Bekking praten je bij. Volgens de schipper is het een ‘gekkenhuis’ op de Zuidelijke Oceaan.

Veel wind

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Schipper Bekking: “We zeilen nog steeds in veel wind. Op dit moment hebben we tussen de 30 en 40 knopen wind. We varen met een wat kleiner zeil voorop en met een of twee reven in het grootzeil. Het is wat dat betreft een gekkenhuis met zeilwissels en manoeuvres. Gezien de omstandigheden gaan we best goed, de boot is nog heel en we hebben alles onder controle. We hebben met Annie en Kyle alleen twee licht geblesseerden maar dat is te overzien.”

Enkel verstuikt

Zowel Annie Lush (GBR) als Kyle Langford (AUS) zijn op dit moment licht geblesseerd aan boord bij Team Brunel. Beide zeilers zijn in de afgelopen dagen een keer door een golf gepakt en op het dek gegooid. Allebei hebben ze daarbij hun enkel verzwikt.

Alles kost energie

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Aan boord hanteren de zeilers een wachtsysteem bestaande uit vier uur op en vier uur af. Met een watertemperatuur van rond het vriespunt en golven die continu over het dek slaan, hakt dat er behoorlijk in bij de jonge Rotterdamse zeiler.

Huisman: “Het managen van je tijd aan boord, wanneer je rust en eet is gewoon ontzettend moeilijk. We hebben continu 30 knopen of meer wind. Dan is dat tijdmanagement gewoon heel erg zwaar, alles kost zoveel energie. Tegelijkertijd is het zeilen ook supermooi. Zeker als je aan dek bent zijn het zulke mooie zeilcondities. We proberen er gewoon van te genieten en uiteindelijk blijft het gewoon fantastisch om hier te zijn.”

Omslagfoto: Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race
Tags: , , , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten