Wedstrijden

Verslag van Rondje Isle of Wight van 50 zeemijl

Een verslag van de Round the Island Race in Engeland.

16:32

Op 1 juli vond de laatste editie plaats van de Round the Island Race, een eendaagse zeilrace rondom Isle of Wight. Dit spectaculaire rondje om het eiland is 50 zeemijl. De race trekt regelmatig meer dan 1.100 boten en ongeveer 10.000 zeilers. Dit maakt het een van de grootste jachtraces ter wereld.

Alle 1100 boten vertrokken s’ ochtends vanaf de beroemde Royal Yacht Squadron-lijn in Cowes. Cowes is het zeilersmekka van Engeland en Isle of Wight is ook een populair eiland voor toeristen. Door het zware weer, was er geen moment dat de vloot niet op de proef werd gesteld op de wedstrijdbaan rondom het eiland.

Deelnemers komen vanuit heel Groot-Brittannië op dit evenement af. Maar ook uit andere landen vliegen zeilers naar Engeland om deel te nemen aan deze race. Ze starten de wedstrijd op de Royal Yacht Squadron-lijn in Cowes. Van daaruit vaart de vloot naar het westen, naar The Needles, rond St Catherine’s Point en Bembridge Ledge-boei en dan terug de Solent in naar de finish in Cowes. Toeschouwers kunnen vele uitkijkpunten vinden, zowel op het vasteland als op Isle of Wight, om het verloop van de race te volgen.

Winnaar van de prestigieuze Gold Roman Bowl voor de eerste boot was de Volvo 70 Tschuss 2 van Christian Zugel. Zij voltooiden de race in 4 uur, 11 minuten en 18 seconden.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? De race wordt volgend jaar gehouden op zaterdag 15 juni 2024. Inschrijvingen zijn vanaf het begin van het nieuwe jaar geopend. Bekijk de race-impressie in onderstaande video:

Tags: Last modified: 6 juli 2023
Sluiten