Olympische Spelen

Rutger van Schaardenburg stelt zich voor

08:58

Tweevoudig Olympiër Van Schaardenburg, geboren op 8 oktober 1987, neemt op zijn 13de en 14de in de Optimist deel aan de Europese kampioenschappen. Daarna stapt Van Schaardenburg over op de Laser-klasse, waarin hij op z’n 17de doorbreekt op internationaal niveau met een derde plek op het ISAF Jeugd-WK in 2005. Een jaar later pakt de geboren Noord-Hollander een tweede plaats op het EK onder 21. In 2008 (Qingdao) en 2012 (London) neemt hij deel aan de Olympische Spelen. En na een spannende selectie met Nicholas Heiner heeft Van Schaardenburg zich gekwalificeerd voor Rio 2016. Dit door een knappe overwinning tijdens het EK 2015 in Aarhus waar hij zich mocht kronen tot Europees Kampioen.

Ondertussen werken en trainen Van Schaardenburg en Heiner samen. De focus van Nicholas Heiner ligt op het terugveroveren van zijn wereldtitel in de Laserklasse. Van Schaardenburg wordt gecoacht door de Nieuw-Zeelander Dan Slater.

Iedere week stellen we een andere olympische sporter aan je voor. Zondag 15 mei de titelverdediger in de RS:X-klasse, Dorian van Rijsselberghe.

Video: Watersportverbond

Tags: Last modified: 7 mei 2021
Sluiten