Olympische Spelen

Marit Bouwmeester: “zeilen tegen Ierse reus best frustrerend…”

21:30

Marit Bouwmeester zeilde vandaag een vierde en vijfde plaats. Daarmee staat ze derde in het tussenklassement. Vooralsnog ondervindt de Friezin de meeste concurrentie van de Ierse Analise Murphy die al vier keer eerste werd. “Laten ze die jetstream met harde wind maar weer lekker naar het noorden brengen,” reageerde Marit bij terugkeer in de olympische haven.

De Laser radial zeilster behoort tot de lichtgewichten in de vloot. En met de huidige wind zijn de zwaardere meiden in het voordeel. “De Ierse is wel 15 kilogram zwaarder dan ik en een stuk langer. Het is een reus. Ze gaat wel superhard. Onder deze omstandigheden, kan ik met mijn prestaties vandaag niet ontevreden zijn.”

De eerste race van de dag was op de medalcourse en daar had Marit nooit eerder op wedstrijd gezeild. “Toen ik hoorde dat we daar moesten zeilen, had ik iets van: shit…niet daar. Het was ook best moeilijk zeilen en een vierde plek daar, is niet slecht. De tweede race verspeelde  ik mijn start. Hierdoor moest ik mij terugvechten. Gelukkig is de bootsnelheid er wel. Die harde wind en zwaardere Ierse is best heel frustrerend. Laat de wind snel afnemen. Eerst gaat het morgen nog harder waaien. Maar dan zitten ook we weer op de golven en dat is voor mij wel iets beter dan kan ik mijn techniek en fitness beter gebruiken dan op vlak water met veel wind.”

Tekst Eric van Staten

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten