Olympische Spelen

Marit Bouwmeester: ‘Ik was een beetje dom’

19:53

In de Laser radial klasse is de spanning te snijden. Marit Bouwmeester staat derde in het klassement. De 24-jarige Friezin boekte woensdagmiddag een belangrijke morele opsteker. Voor het eerst tijdens de Olympische Spelen wist zij een race te winnen.

Stralend stond Marit woensdag in de olympische haven haar boot af te spuiten. “Zo’n eerste plek had ik wel even nodig. De eerste race vandaag verliep nogal stroef. Er was 20 tot 25 knopen wind voorspeld. Er kwamen steeds buien over en de wind ging alle kanten op. Er waren enorm veel drukverschillen. Ik was de eerste race een beetje dom bezig. Ik had best wel een goede start, maar speelde vervolgens het spel niet zo slim. Daardoor was ik maar bezig om mij terug te vechten in de race.”

“In race twee had ik een beetje door hoe het zat met de wind. Er was net een grote bui overgekomen die de wind naar links had getrokken. Bij het startschip ben ik meteen overstag gegaan. Dat pakte goed uit. Bij de eerste boei lag ik ruim voor. Ondanks de harde wind voorspeling, kwam die maar niet. Daardoor was het zo lastig. Maar daar had iedereen last van. Ik denk dat dit mij uiteindelijk beter lag dan dinsdag. Voor de laatste race zei ik tegen mezelf: je moet nu wel na de start goed bovenkomen. Dat mijn Ierse concurrente vandaag wat puntjes heeft gepakt, daar ben ik wel blij mee. Ik ben hier gekomen om te winnen. Als het blijf waaien, heb ik dat niet in de hand.”

Donderdag hebben de Laserzeilers een rustdag. Daarna nog twee race dagen. “Mijn broer Roelof is hier. Misschien gaan we even samen golfen. Even lekker wat ballen weg slaan.”

Tekst Eric van Staten

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten